Üniversitemiz 10 Yaşında

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay 17 Mart 2006 yılında kurulan üniversitemizin 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

17 Mart 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesinin fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve araştırma-uygulama merkezleri ile hızla büyüdüğünü ifade eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay; "Bugün üniversitemizin kuruluşunun 10. yıl dönümüne gururla girmiş bulunuyoruz. 10 yıldır ülkemizin çağdaş, dünyada öncü ve önder olması için araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek ülke ekonomisine, sağlığa, sanata, spora ve kültüre katkıda bulunacak aydın insanlar yetiştiriyoruz. "Hep Birlikte Daha İleriye" parolasıyla istihdam odaklı büyümeyi ve mesleki-teknik eğitimde kalitenin adresi olmayı hedefleyen ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran, eğitimin tüm paydaşlarıyla uyumlu ve işbirliği içerisinde çalışmalarını devam ettiren üniversitemiz kuruluşunun 10. yılında; çok yönlü çalışmalarının meyvelerini almaya başladı. Bu iç ve dış paydaşlarımızın ortak başarısıdır.2006 yılında kurulan üniversitemiz 17 Mart 2016 tarihi itibariyle 10. yılını geride bıraktı. Amasya Üniversitesi Ailesi büyük ve güçlü bir ailedir.Üniversitemizin kuruluşundan günümüze emeği geçen tüm idarecilerimize, akademik ve idari personelimize üniversitenin gelişmesi için desteklerini esirgemeyen tüm Amasyalılara şükranlarımı sunuyorum.Hep birlikte, yılmadan, ilk günkü coşkumuzla hedeflerimize ulaşmak için çalışamaya devam edeceğiz. Üniversitemizin 10'uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyor; tüm paydaşlarımızla, öğrencilerimizle birlikte nice on yıllar diliyorum." dedi.

10. YIL