Amasya'ya Özgü Bakla Dolması Altın Madalya Getirdi


Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Bolu'da on iki farklı ülkeden 450 katılımcıyla on bir farklı kategoride düzenlenen 2. Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri yemek yarışmasına katılarak iki altın iki gümüş ve iki bronz olmak üzere toplamda altı madalya kazanarak üniversitemizi başarıyla temsil ettiler. Yöresel Yemek Kategorisine Amasya'ya özgü bakla dolmasıyla katılan öğrencilerimiz altın madalya kazanarak birinciliği aldılar. Öğrencilerimize yarışma boyunca Uzman Kenan Pala eşlik etti. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizi tebrik ediyor başarıların devamını diliyoruz.

dolma1

Katılan öğrenciler ve aldıkları dereceler

Nur Kübra Sağlık

Yöresel Yemek

Altın Madalya

(Kategori Birinciliği)

Fatih Atmaca

Kuzu

Altın Madalya

(Kategori Birinciliği)

Faruk Ünal

Dana

Gümüş Madalya

(Kategori Birinciliği)

Mutlu Kaya

Balık

Gümüş Madalya

Mustafa Beyazsakal

Tavuk

Bronz Madalya

Enes Yetkin

Modern Türk Mutfağı

Bronz Madalya

 

Bilgi: Sosyal Bilimler Aşçılık Programı öğrencilerimizden oluşan ekip geçtiğimiz günlerde ise İstanbul'da yapılan 14. Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamındaki"Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"yemek yarışmasında on bir gümüş madalya kazanarak üniversitemizi başarıyla temsil etmişlerdi.

aşçılık123567

Amasya Üniversitesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü