Yeni Program Açma Duyurusu

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının "Yüksek Lisans Programı ve Doktora Programı" açma kriterleri aşağıda verilmiştir. Ayrıca, Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamındaki Anabilim / Bilim Dalları özellikle Orta Karadeniz Bölgesi olmak üzere ülkemizin diğer Üniversitelerinin ilgili Anabilim Dalı ve Bilim Dalları ile ortak lisansüstü program açmayı düşünürlerse güçlü ve zayıf yanlarını belirleyerek ilgili birimlerle karşılıklı görüşmelerde bulunmalıdırlar. Yeni lisansüstü program açma ile ilgili formlar ve örnek ortak program açma protokolü aşağıda verilmiş olup, istendiği takdirde ilgili belgelerin doldurularak rektörlüğümüze iletilmek üzere Enstitü Sekreterliğine teslim edilmesi gerekmektedir.