8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Rektörümüz Orbay yayınladığı mesajında, "1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart'ın 'Dünya Kadınlar Günü' olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Birleşmiş Milletlerin 8 Mart'ı Dünya Kadınlar Günü olarak kabul etmesi, kadınların karşı karşıya oldukları problemlerin uluslararası düzeyde öncelik ve resmiyet kazanmasını da sağlamıştır. Günümüzde ise ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen en temel unsurlar; kadınların iş yaşamına katılma oranı, çalışma şartları, kadına yönelik şiddetin önlenmesi gibi kadına yönelik ayrımcılık problemlerinin çözülmüş olması olarak görülmektedir. Ülkemizde Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen çeşitli reformlarla birlikte, Türk kadınına başta seçme seçilme hakkı olmak üzere, kadınların toplumsal yaşama eşit katılabilecekleri çeşitli haklar sağlamış; ancak dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kadınların problemlerinin sürdüğü de bilinen bir gerçektir.

Aile birliğimizin temel taşı olan kadınlarımızın daha eşit imkânlara kavuşturulmasının tek yolu; kadının bireysel ve toplumsal olarak güçlendirilmesiyle mümkün olduğuna inanıyorum. Güçlü Türkiye'yi ancak kadınlarımızla yan yana yürüyerek inşa edebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Amasya Üniversitesi ailesi mensubu kadın mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm dünya kadınlarının, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar esenlikler dilerim." dedi.

8 martttt