29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Metin Orbay yayınladığı mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, yüce Türk milletinin büyük fedakârlıkları ve destansı kahramanlıkları sayesinde 29 Ekim 1923 tarihinde bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin ilanı ile sonuçlanmıştır. Cumhuriyet değerleri, milli birlik ve beraberliğimizin sağlanmasının en büyük güvencesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 91'inci kuruluş yıl dönümünü gururla ve sevinçle kutlarken; Türkiye'yi ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline getirmek için de var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor; bu vesileyle öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve tüm Amasyalıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

29 ekim

Amasya Üniversitesi