2023 Vizyonunda Araştırma Laboratuvarları Çalıştayı

Dicle Üniversitesi tarafından organize edilen "2023 Vizyonunda Üniversitelerin Merkezi Araştırma Laboratuarları Çalıştayı"Diyarbakır'da yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile Üniversitemiz Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuarları Müdürü Prof. Dr. Vahit Konar ile atmışın üzerinde üniversiteden gelen Merkezi Araştırma Merkezi Laboratuvar sorumluları ile alanında uzman pek çok araştırmacı akademisyen katıldı.

Dicle Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel başkanlığında organize edilen çalıştayda: Merkezi Araştırma Laboratuarlarının Mevcut Durumu, Sorunları, Hedefleri, Merkezi Araştırma Laboratuarları'nın Sanayi, Kamu ve Bölgesel Gelişmeye Olan Katkısı, Merkezi Araştırma Laboratuarları'nın Akademik Çalışmalara Olan Katkısı gibi değişik konu başlıkları ele alındı.

Üç gün süren çalıştaya, Türkiye'nin değişik devlet ve vakıf üniversitelerinden konunun uzmanı yüze yakın bilim insanı ve araştırmacı katılmış olup ve bunlardan yirmi akademisyen sunum yapmıştır. Ayrıca DPT projelerinin finansmanını sağlayan Kalkınma Bakanlığından yetkililer etkinliğe katıldılar ve beklentilerini dile getirdiler.

2023 Vizyonunda Araştırma Laboratuvarları Çalıştayı

Amasya Üniversitesi