2013 YGS Başvuruları

AmasyaÜniversitesi ÖSYMAmasya İl Sınav Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Kandemir, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri İle İlgili Olarak ÖSYM Başkanlığınca Yapılan Açıklamayı Adaylarla Paylaştı.

Doç. Dr. MustafaKandemir yaptığı açıklamada şunları söyledi, "2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 02-15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, 2013-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar isterlerse başvuru merkezlerine gönderilen örnek kılavuzları da, başvuru süresi içinde başvuru merkezlerinde inceleyebileceklerdir. Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır. Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklardır.

Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS ve 2012-ÖSYS'nin her ikisine de bir Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmamış olanlar ile 2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS'ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabileceklerdir. Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS veya 2012 ÖSYS'den birine başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayanlar başvurularını; isterlerse bireysel olarak İnternet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabileceklerdir. 2013-ÖSYS'ye (Sınavsız Geçiş dâhil) ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler 2013-ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. 2013-ÖSYS'ye başvurmak isteyen adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Başvurunu Merkezimiz aracılığıyla yapacak adayların Amasya Üniversitesi ÖSYM Amasya İl Sınav Merkezi Yöneticiliğimize şahsen gelmeleri gerekmektedir. Adaylara ve kamuoyuna duyurulur."

ygs

Amasya Üniversitesi