2013 DGS Başvuruları Başladı

ÖSYM İl Koordinatörü Amasya Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Mustafa Kandemir, 2013-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurularının başladığını ve bu konuda özellikle meslek yüksekokulunda okuyan veya mezun adayların bilgilendirmelerinin önem arz ettiğini dile getirerek, ÖSYM tarafından yapılan basın açıklamasını kamuoyu ile paylaştı.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS)21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri, 27 Mayıs 2013 tarihinde başlayacak, 5 Haziran 2013 tarihinde sona erecektir.

Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun  olanlar  ve  aynı  koşullarda yurt dışından  mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri zorunludur.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2013-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'ninhttp://www.osym.gov.trinternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

2013 DGS Başvuruları Başladı