11 Bin Üniversiteli 11 Bin Fidan

Amasya Üniversitesi gençliği bu yıl da yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu. Üniversitemiz öğrencileri belli dönemlerde topluma hizmet uygulamaları kapsamında, Çevre Kulübü ve diğer öğrenci kulüpleri ile Amasya Tema İl Temsilciliği gibi sivil toplum örgütlerinin organizasyonu ile yıllardır Amasya'nın orman varlıklarını artırmak adına ağaç dikim ve bakımını büyük bir özveriyle gerçekleştiriyor.

Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında yine bir ağaçlandırma çalışması yapan Çevre Kulübü onlarca fidanı toprakla buluşturdu. Üniversitemizin doğanın korunmasıyla ilgili sosyal sorumluluk projelerine özellikle çok önem verdiğini belirten Çevre Kulübü Başkanı Cengizhan Özdemir; ''Yeşil alanları ve ormanı korumak herkesin insanlık görevi. Ağacıyla, ormanıyla, suyuyla, taşıyla toprağıyla bu ülke hepimizin. Bir ülkenin ormanlarının koruması, sınırlarını ve insanını koruması ile eşdeğerdir. Bir ülkenin var olması için toprağının olması gerekir, bu toprağı da ormanlar korur. Ona sahip çıkmak da herkesin en büyük görevlerinden birisi olmalıdır. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, yaşanabilecek bir ortam hazırlamak ve korumaktır. Biz de Amasya Üniversitesinin bir parçası olarak bu ortamı hazırlamak için çabalıyoruz.'' dedi.

21-26 Mart tarihleri arası Türkiye'de Ormancılık Haftası olarak kutlanıyor. Geçtiğimiz yıl Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma sahası olarak tespit edilen alan üniversitemizce "Amasya Üniversitesi Ormanı" olarak düzenlenmiş ve yüzlerce fidan dikimi gerçekleştirilmişti. Amasya Üniversitesi olarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan" projesi kapsamında özellikle üniversitemize bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimizi, akademik ve idari personelimizi ön plana çıkararak ağaçlandırma seferberliğini daha yaşanılabilir bir dünya için hayata geçirme gayreti içerisindeyiz.

Amasya'nın orman varlıklarını korumak ve artırmak için projeler üreten üniversitemiz ayrıca Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ile kampüs alanlarının uygun ağaçlar ile ağaçlandırılması, ağaçlandırılmış alanların bakımı, yangına karşı korunması gibi konularda da bir  işbirliği protokolü imzalandı.

çevre-agac

Amasya Üniversitesi